تاریخچه دانشکده کشاورزی

دانشکده کشاورزی اولین دانشکده‌ای بود که در سال 1334 یعنی 3 سال پیش از بازگشایی رسمی دانشگاه جندی‌شاپور بنیاد نهاده شد. محل نخستین برپایی کلاس‌ها در دانش‌سرای کشاورزی اهواز بود. رییسان مشترک (رییس آمریکایی و رییس ایرانی) که از طرف بنیاد خاور نزدیک گمارده می‌شدند، با همکاری کلیه افراد کادر آموزشی ( 5 نفر ایرانی و یک نفر آمریکایی) مدیریت دانشکده را بر عهده داشتند.

        در میان سال‌های 1337 تا 1338، کلاس‌های دانشکده کشاورزی به منطقه ملاثانی در 40 کیلومتری جاده اهواز شوشتر منتقل شد. در سال 1338 کلاس‌های دانشکده کشاورزی دوباره در اهواز برگزار گردید. در میان سال‌های 1340 تا 1352 دانشکده کشاورزی به طور کامل به ملاثانی منتقل شد. در سال 1352 (ضمن ادامه کار دانشکده کشاورزی ملاثانی)، ساختمان جدید دانشکده کشاورزی در اهواز (محل کنونی) گشایش یافت، و از آن تاریخ تاکنون، دانشکده کشاورزی در این محل پابرجاست.

در سال 1382، گروه آبیاری، از دانشکده کشاورزی جدا شده و در قالب دانشکده مهندسی علوم آب به بالندگی خود ادامه داد.

هم اکنون 5 گروه علوم باغبانی، زراعت و اصلاح نباتات، گیاه پزشکی، علوم مهندسی خاک و مهندسی بیوسیستم در این دانشکده مشغول به کار هستند.

از این دانشکده تاکنون بیش از 4500 دانشجو در مقطع‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانش آموخته، شده است.

هم اکنون دانشکده کشاورزی دارای 9 نفر استاد، 19نفر دانشیار، 32نفر استادیار و یک نفر مربی است که به صورت تمام وقت در دانشکده مشغول به کار آموزش و پژوهش هستند.

 

واحدها و امکانات دانشکده کشاورزی

کتابخانه

        کتابخانه دانشکده کشاورزی با 10217 جلد کتاب فارسی و 9316 جلد کتاب خارجی و نیز تعداد 300 عنوان مجله آرشیوی غیر فارسی و 95 عنوان مجله فارسی و بیش از 1000 عنوان پایان نامه و شماری اسناد و مدارک علمی و همچنین دارا بودن نرم افزار جامع کتابخانه ای تحت وب «آذرخش» جهت، جستجو ، بازیابی و دسترسی سریع و آسان پژوهشگران به اطلاعات، در کانون توجه مدیران و کارکنان دانشکده قرار دارد. این کتابخانه به دلیل قدمت، اتسجام، غنای مجموعه تخصصی، و خدمت رسانی شایسته، در میان کتابخانه‌های دانشگاهی دانشگاه شهید چمران، از آوازه خوبی برخوردار است.

دفترمجله
        مجله علمی کشاورزی یکی از قدیمی‌ترین مجله‌های دانشگاه است که از سال 1354 منتشر می‌شده است. هم اکنون در دانشکده سه مجله علمی تولیدات گیاهی، گیاه پزشکی و مهندسی زراعی منتشر می‌شود.

مرکز رایانه

        دانشکده کشاورزی دارای 3 مرکز رایانه، شامل 2 مرکز ویژه دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی، 1 مرکز ویژه دانشجویان دوره کارشناسی  و 1 مرکز ویژه کلاسهای عملی کاربا کامپیوتر میباشد که در مجموع این مراکز مجهزبه 75 سیستم کامپیوتر میباشند.  

مرکز سمعی و بصری

        دانشکده کشاورزی دارای 2 مرکز سمعی و بصری به شماره‌های (1) و (2) می­‌باشد.

آزمایشگاه

        دانشکده کشاورزی دارای 33 باب آزمایشگاه، شامل 10 باب ویژه گروه خاکشناسی 9 باب ویژه گروه زراعت ، 5 باب ویژه گروه باغبانی و 9 باب ویژه گروه گیاه ­پزشکی می­‌باشد. گروه مهندسی بیوسیستم نیز چندین کارگاه آموزشی دارد.

تجهیزات موجود در آزمایشگاه‌ها

        جذب اتمی، دستگاه کلروفیل­ سنج، دستگاه اسپکتوفتومتر، دستگاه GC ، میکروسکوپ، دستگاه کجل ­دال، آون، بنماری، فلیم ­فوتو­متر، سانتریفیوژ، ترازو، فریزر منهای 80 ، انکیباتور، ژرمیناتور، بینی کولر.

مراکزتحقیقاتی
        انجام کارهای علمی و پژوهشی در رشته‌های کشاورزی بنا به ماهیت آن‌ها، در گرو داشتن کتابخانه و منابع کتابخانه‌ای غنی، و نیز وجود آزمایشگاه‌های مجهز، گلخانه‌ها، و مزرعه‌های آزمایشی است؛ به همین منظور، در دانشکده کشاورزی علاوه بر کتابخانه، مزرعه‌های آزمایشی-تحقیقاتی و گلخانه‌ها و آزمایشگاه‌هایی چند راه اندازی شده‌اند .
این دانشکده دارای یک باب گلخانه می‌باشد که از آن برای کشت آزمایشی گیاهان، گل‌ها و درختان بهره برده می‌شود. گروه زراعت و اصلاح نباتات نیز دارای 2 مزرعه آزمایشی و گروه علوم باغبانی دارای یک مزرعه آزمایشی و گروه گیاه‌پزشکی هم دارای یک مزرعه آزمایشی هستند.
در گروه مهندسی بیوسیستم که با ماشین‌ها و ابزارهای کاشت، داشت، برداشت و فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی سروکار دارند، کارگاه‌های آموزشی-پژوهشی، با هدف آشنایی با نحوه کاربرد صحیح از ابزارهای یاد شده و نیز ابزارهای لازم برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی، تدارک دیده شده است. مجموعه کارگاه‌ها، شامل کارگاه‌های جوش کاری، تراش کاری، برش کاری، نجاری، برق و هیدرولیک به همراه ابزارهای کار ویژه با هر کدام و انواع ماشین‌های کشاورزی می‌باشد.

سالن سمینار و آمفی تئاتر

        در سمت راست ضلع جنوبی راهروی اصلی دانشکده کشاورزی یک آمفی تئاتر با گنجایش 180 نفر قرار دارد. هم‌چنین در بین کتابخانه و بلوک مدیریت، یک سالن سمینار، ویژه برگزاری نشست‌ها و جلسات، وجود دارد که نزدیک به 40 نفر گنجایش دارد. این سالن دارای سه درب ورودی از سمت سالن اصلی دانشکده و یک درب ورودی از سمت مدیریت و یک درب دیگر از سمت کتابخانه است.