بازگشت به صفحه کامل

27425

27425


Todo: Add Conte

1. مشخصات فردی

نام و نام خانوادگی:

سید محمد حسن مرتضوی

محل و تاریخ تولد:

رامشیر، 1356

ملیت:

ایرانی

زبان:

فارسی (زبان مادری)، انگلیسی

تلفن:

09163033177

فاکس:

3360079-0611

پست الکترونیک:

mortazavi_mh@yahoo.com

 

موقعیت کنونی:

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

2. تجارب کاری

1. از اردیبهشت ماه سال 1386 تاکنون به عنوان استادیار گروه علوم باغبانی در دانشگاه شهید چمران اهواز مشغول به کار می‌باشم و تدریس دروس فیزیولوژی گیاهی, میوه‌های ریز, فیزیولوژی پس از برداشت (عمومی و پیشرفته) و بخشی از درس میوه‌های گرمسیری تکمیلی از سوابق آموزشی اینجانب می‌باشد.

2. فرصت تحقیقاتی کوتاه‌مدت خود را در بخش بیوشیمی پس از برداشت مؤسسه تحقیقات Plant & Food نیوزلند سپری کرده و در آنجا بر روی تغییرات آنزیمی دیواره سلولی میوه‌ها در زمان رسیدن تحقیق نمودم (January-April, 2007 ).

3. به مدت یک سال به عنوان مشاور معاونت باغبانی وزارت کشاورزی در امور نخیلات فعالیت داشته و در آنجا طرح جامع امکان‌سنجی نخیلات کشور با اعتبار 10 میلیارد ریال را طراحی و به تصویب سازمان برنامه و بودجه وقت رساندم (مهر 1382-مهر 1383).

4. همچنین در تاریخ بهمن 1386 به عنوان مدیر گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شده و به مدت 2 سال در این سمت فعالیت نمودم.

3. سوابق تحصیلی

3.1. مقاطع تحصیلی

1. در تیرماه سال 1374 با معدل کل 8/17 از دبیرستان شهید حسنی رامشیر فارغ‌التحصیل شدم.

2. دوره کارشناسی را از مهر ماه سال 1374 در دانشگاه شیراز و در رشته مهندسی کارشناسی-باغبانی پذیرفته شده و در شهریور 1378 با رتبه ممتاز فارغ‌التحصیل شدم.

3. از مهر ماه 1378 دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه تربیت مدرس و در رشته علوم باغبانی-میوه‌کاری آغاز نموده و در بهمن‌ماه 1380 با گرفتن نمره 46/19 از پایان‌نامه خود دفاع نمودم.

4. در سال 1381 با رتبه دوم در دوره دکتری دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شدم. در آبان ماه  1385 و با انجام رساله‌ دکتری خود در زمینه فیزیولوژی رشد و نمو خرما با تأکید بر مشکلات پس از برداشت میوه آن و گرفتن نمره ممتاز 32/19 این دوره را به پایان رساندم.

 

3.2. پایان‌نامه‌ها

کارشناسی ارشد: اثرات شرایط محیطی و روش‌های نگهداری بر جوانه‌زنی دانه گرده ارقام نر خرمای استان خوزستان

دکتری: تغییرات فیزیکوشیمیایی در مراحل رشد و رسیدن میوه و تأثیر شرایط بسته‌بندی بر کیفیت و ماندگاری خرما

4. عضویت و همکاری

1. انجمن علوم باغبانی ایران

2. انجمن خزانه‌داران و تولیدکنندگان نهال استان خوزستان

3. داور مجلات علمی-پژوهشی علوم کشاورزی اهواز, علوم باغبانی دانشگاه تهران و مجله علوم و فنون باغبانی 

5. علاقمندی‌های پژوهشی

  • بررسی تغییرات آنزیمی میوه‌ها و سبزی‌ها و نقش آنها در فیزیولوژی پس از برداشت
  • بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی میوه‌ها و سبزی‌ها طی روند رشد
  • مطالعه و بررسی شرایط و نوع بهینه بسته‌بندی برای میوه‌ها و سبزی‌های مختلف

6. پژوهش‌های آتی

·         استفاده از نانوذرات در صنعت بسته‌بندی محصولات باغی (طرح پژوهشی تصویب شده)

·         بررسی تغییرات آنزیمی مؤثر بر نرم شدن میوه توت‌فرنگی در ارقام سلوا و کاماروزا (پروپوزال کارشناسی ارشد)

·         بررسی امکان خاموشی ژن‌های مؤثر بر نرم شدن میوه توت‌فرنگی (پروپوزال کارشناسی ارشد)

·         مقایسه تغییرات بیوشیمیایی (مواد فنولیک, آنتی‌اکسیدان‌, اسیدهای آلی و ...) میوه خرما در ارقام اصلی استان خوزستان در مراحل مختلف نمو (پروپوزال کارشناسی ارشد)

 

7. پژوهش‌های جاری

·         بررسی تغییرات کیفی و بازارپسندی میوه ارقام تر, نیمه خشک و خشک خرما در شرایط مختلف بسته‌بندی (طرح پژوهشی در حال اجرا- مشترک با مؤسسه تحقیقات خرما)

·         طراحی و ساخت سیستم تولید هیدروپونیک توت‌فرنگی  (طرح پژوهشی در حال اجرا)

·         نقش اسانس‌های گیاهی بر کنترل بیماری‌های پس از برداشت گوجه‌فرنگی‏, انگور و مرکبات (پایان‌نامه کارشناسی ارشد)

·         بررسی تأثیر بسته‌بندی در شرایط اتمسفر تغییر یافته غیر فعال و فعال (بالشتک‌های پرمنگنات پتاسیم) بر عمر نگهداری میوه خرما در مرحله خلال (پایان‌نامه کارشناسی ارشد)

·         بررسی روش‌های مختلف کنترل عوارض پس از برداشت میوه توت فرنگی توسط گازهای ضدعفونی کننده (پایان‌نامه کارشناسی ارشد)

·         تأثیر پلی‌آمین‌ها و نور فرابنفش در حفظ کیفیت و عمر پس از برداشت میوه توت‌فرنگی (پایان‌نامه کارشناسی ارشد)

·         کاربرد تیمارهای مختلف گرمادهی متناوب در جلوگیری از آسیب های سرمازدگی در نارنگی کینو و میوه انار (پایان‌نامه کارشناسی ارشد)

·         بررسی امکان تولید میوه خرمای بدون هسته با کاربرد تنظیم‌کننده‌های رشد به جای گرده‌افشانی (پایان‌نامه کارشناسی ارشد)

8. پژوهش‌های قبلی

·         بررسی تغییرات کیفی میوه نارنگی کینو تحت شرایط مختلف سبززدایی (دما و غلظت‌های مختلف اتفان) (تحت داوری)

·         تأثیر محلول‌پاشی جبریلیک اسید و اتفان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه انگور (ارقام پرلت و یاقوتی) (ارائه شده در 28مین کنگره جهانی علوم باغبانی)

·         بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی میوه خرما, رقم برحی از زمان تلقیح تا رسیدن (تحت داوری)

·         مطالعه اثر بسته‌بندی میوه‌ خرما در شرایط اتمسفر تغییر یافته فعال (Active MAP ) بر کیفیت و ماندگاری میوه (تحت داوری)

·         تعیین شرایط بهینه هیدراسیون و دهیدراسیون برای میوه‌های خشک و مرطوب خرما، رقم برحی (چاپ شده)

·         تعیین اسیدهای آلی و قندهای میوه خرما در مراحل مختلف نمو توسط HPLC (تحت داوری)

·         بررسی مرفولوژی گرده‌ واریته‌های مختلف نر خرما توسط میکروسکوپ الکترونی (زیر چاپ)

·         بررسی تغییرات آنزیم‌های مؤثر بر پکتین دیواره سلولی (متیل‌استراز, پلی‌گالاکتروناز, گالاکتوسیداز و آرابینوسیداز) در میوه گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای

 

9. گزیده همایش‌های داخلی و بین‌المللی

9.1. داخلی

عنوان

نام همایش

زمان و محل برگزاری

تأثیر سطوح مختلف تیمارهای 1-MCP و اتفان بر کیفیت پس از برداشت و عمر انباری میوه گوجه‌فرنگی‌ رقم Verona

ششمین کنگره علوم باغبانی ایران

رشت, 25-22 تیر 88

تغییرات آنزیم‌های پلی‌گالاکتروناز و پکتین‌متیل‌استراز در مراحل مختلف رشد و نمو میوه فلفل‌دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی

پنجمین کنگره علوم باغبانی ایران

شیراز, 15-12 شهریور 86

تأثیر زمان و دمای آبگیری بر کیفیت خرما رقم برحی در مرحله رطب

دومین همایش و نمایشگاه صنایع غذایی

اصفهان، 23-21 شهریور 1385

تأثیر زمان  و دمای نگهداری بر طول عمر و قوه نامیه دانه گرده ارقام نر خرمای خوزستان

چهارمین کنگره علوم باغبانی ایران

مشهد، 19-17 آبان 1384

تأثیر غلظت‌های مختلف ترکیبات شیمیایی بر قدرت جوانه‌زنی درون‌شیشه‌ای دانه گرده ارقام نر خرمای خوزستان

چهارمین کنگره علوم باغبانی ایران

مشهد، 19-17 آبان 1384

 

9.2. بین‌المللی

Date & Venue

Conference name

Title

Lisbon, August 22-27, 2010

28th International Horticultural Congress

Effect of Preharvest Application of Gibberellic Acid and Ethephon on the Quality of Table Grape Fruit.

Abu Dhabi, March 15-17, 2010.

The Fourth International Date Palm Conference,

Changes in sugars and organic acids in date palm (Phoenix dactylifera L.) during fruit development and maturation, cv. Barhee.

Abu Dhabi, March 15-17, 2010.

The Fourth International Date Palm Conference,

Active Modified Atmosphere Packaging of Date Fruit (Phoenix dactylifera L. cv. Barhee) in Khalal Stage.

Abu Dhabi, March 15-17, 2010.

The Fourth International Date Palm Conference,

Interactive effects of temperature and 1-MCP on 'Barhee' date fruit quality picked at Khalal stage.

Abu Dhabi, March 15-17, 2010.

The Fourth International Date Palm Conference,

Effects of based edible emulsion coatings on Fruit Puffing and other Quality Attributes of Dried Date cv. 'Zahedi.,

Abu Dhabi , UAE;

19 – 21 February 2006

Third International Date Palm Conference

Effect of Vacuum and Modified Atmosphere Packaging on the Postharvest Quality and Shelf Life of Date Fruits in Khalal Stage

Bandar Abbas, 20-21 November 2005,

I International Conference on Date Palms

Postharvest Packaging of Date Fruit

Seoul, Korea;

13-19 August 2006

27th International Horticultural Congress & Exhibition

Effect of Dehydration Time and Temperature on Date Fruits Quality in Rutab Stage

Seoul, Korea;

13-19 August 2006

27th International Horticultural Congress & Exhibition

The Effects of Different Storage Conditions on Pollen  Grain Viability of Three male dates

Seoul, Korea;

13-19 August 2006

27th International Horticultural Congress & Exhibition

The Effects of Different Concentration of Some Chemicals on In vitro Pollen  Grains

Seoul, Korea;

13-19 August 2006

27th International Horticultural Congress & Exhibition

Effect of Hydration Conditions on the Quality Characteristics of Dried Date Fruit

 

 10. انتشارات

ü      مرتضوی، س.م.ح.، ارزانی، ک. و برزگر، م. 1385. کاربرد بسته‌بندی تحت خلأ و شرایط اتمسفر تغییر یافته جهت افزایش عمر نگهداری و کیفیت پس از برداشت میوة خرما، رقم برحی. مجله علمی کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، جلد 29، شماره 3: 125-137.

ü      مرتضوی، س.م.ح.، ارزانی، ک. و معینی، ا. 1386. اثر غلظت‌های مختلف چند ماده شیمیایی بر جوانه‌زنی درون‌شیشه‌ای گرده ارقام نر خرما. مجله علمی کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، جلد 30، شماره 4: 1-8.

ü      مرتضوی، س.م.ح.، ارزانی، ک. و برزگر، م. 1387. تأثیر زمان و دمای آبگیری بر خصوصیات کیفی خرمای رقم برحی در مرحله رطب. مجله پژوهش و سازندگی، جلد زراعت و باغبانی79: 186-193.

ü      مرتضوی، س.م.ح.، تراهی، ع. و برمه، ل. 1389. ریخت‌شناسی گرده واریته‌های نر خرمای استان خوزستان با میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM ). مجله علمی کشاورزی (تولیدات گیاهی) دانشگاه شهید چمران اهواز, زیر چاپ.

Mortazavi, S.M.H., Arzani, K. and Barzegar, B. 2006. Effect of Vacuum and Modified Atmosphere Packaging on the Postharvest Quality and Shelf Life of Date Fruits in Khalal Stage. Acta Horticulturae, 736: 471-477.

  1. ü      Mortazavi, S.M.H., Arzani, K. and Moeini, A. 2010. Optimizing storage and in vitro germination of date palm (Phoenix dactylifera) pollen. Journal of Agricultural Science and Technology, 12: 181-189.
  2. Mortazavi, S.M.H., Arzani, K. and and Barzegar, B. 2010. Changes in sugars and organic acids in date palm (Phoenix dactylifera L.) during fruit development and maturation, cv. Barhee. Acta Horticulturae, in press.