رونمایی از دستگاه خودکار نمونه گیری آلاینده های بیولوژیک هوا

رونمایی از دستگاه خودکار نمونه گیری آلاینده های بیولوژیک هوا


رونمایی از دستگاه خودکار نمونه گیری آلاینده های بیولوژیک هوا

 

دکتر محمد اسماعیل خراسانی فردوانی و دکتر محمد رضا سیاه پوش دو تن از اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سمینار و نمایشگاه فناوری های نوین، پیشگیری و کاهش آلودگی هوا با افتخار برای اولین بار در کشور از دستگاه خودکار نمونه گیری از آلاینده های بیولوژیک هوا شامل گرده‌های گیاهی و اسپور قارچ ها و پایش گرد و غبار رونمایی کردند. این دستگاه طی یک همکاری بین رشته ای طی دو سال تحقیق، طراحی و تولید شده و فرایند ثبت اختراع آن انجام شده است. این دستگاه به نوعی حلقه مفقوده در پایش آلاینده های زیستی هوا در کنار دیگر آلاینده های گازی و گرد و غبار، تحقیقات مرتبط با آلرژن ها، همچنین مطالعات رده بندی گیاهی، مدیریت فضای سبز شهری و کمک به تحقیقات زیست شناسان، باستان شناسان، پزشکان و متخصصان ژنتیک گیاهی و اصلاح نباتات است. این فناوری تنها در اختیار دو کشور امریکا و انگلستان بوده که به دلیل تحریم های ظالمانه، تاکنون امکان خرید خارجی آن در ایران فراهم نبوده است؛ بعلاوه قیمت بسیار گران آن، استفاده از این دستگاه مهم را در کشور بسیار محدود کرده بود.

در روز پایانی این سمینار پس از بررسی و داوری، طرح ارائه شده شرکت فناور اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در این نمایشگاه به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.

اهداف این سمینار که به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و با همکاری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر و پتروشیمی های منطقه در تاریخ های 15 و 16 بهمن ماه برگزار شد، شامل ارائه ایده های نوین شرکت های دانش بنیان، آشنایی با تجهیزات جدید کاهش دهنده آلودگی هوا در صنایع، شناخت و بکارگیری فناوری های نوین در فرآیند های تولیدی با هدف کاهش آلودگی هوا، ارائه تکنولوژی های نوین پیشنهادی در پیشگیری و کاهش آلودگی هوا، معرفی تجهیزات نوین و جدید پایش و اندازه گیری آلودگی هوا و معرفی اختراعات جدید در حوزه پایش و کاهش آلودگی هوا و ایجاد ارتباط نزدیک بین محققان، شرکت های فناور، مخترعان و مدیران مسئول در حوزه محیط زیست و شرکت های هدف بود. در کنار این سمینار نمایشگاهی از دستاوردهای نوین در حوزه کنترل و پایش آلاینده های صنعتی و زیستی نیز بر پا بود.