Back بررسی اقلیمی کشور به لحاظ سطح جنگل ، بیابان، مراتع، کشاورزی و سایر.. و تغییرات آنها. تقسیم بندی جنگلها و بهره برداری صحیح و تخریبی از آن. آلاینده های محیط زیست و نقش صنایع. کشاورزی . دامپروزی و سهم آنها. تغییر اقلیم و شواهد آن. نقش آن در تولیدات کشاورزی و واکنش گیاهان به آن....
جلسه اول:
تعریف اقلیم. تغییرات رخ داده شده جهانی نسبت به دهههای قبل. شواهد و آمار. خطرات . اقدامات انسانی، ابعاد مثبت و منفی آن. هدف: آشنا شدن دانشجویان با تغییرات اقلیمی همراه با استدلال و ادله علمی.
جلسه دوم:
بررسی اقلیمی کشور به لحاظ سطح جنگل ، بیابان، مراتع، کشاورزی و سایر.. و تغییرات آنها. تقسیم بندی جنگلها و بهره برداری صحیح و تخریبی از آن.هدف: آشنا شدن دانشجویان با شرایط اقلیمی و منابع طبیعی کشور و بحث استفاده پایدار از آنها.
جلسه سوم:
حوزههای آبریز و تقسیمات آن.سیمای بیابان. تغیی اقلیم و تنگناهای کشاورزی، وضع کشاورزی جهان و سیستم های فشرده تولیدی، مشکلات ایجاد شده محیطی آن و راه حل.هدف: آشنا شدن دانشجویان با شرایط وضع موجود آبی و چگونگی روشهای ذخیره آن و استفاده پایدار از آن. بحث معضلات کشاورزی در این رابطه و راه حل.
جلسه چهارم:
روند جمعیت و تولید غذا در قاره های مختلف. دگرگونی محیط کشاورزی، بررسی نقش متغییرهای اقلیمی در رابطه با آن.هدف: آشنا شدن دانشجویان با تولید غذا و جمعیت از دهههای گذشته تاکنون، تغییرات آن در قارهها، بحث در مورد پیش بینی آینده.
جلسه پنجم: گازهای گلخانهای ناشی از کشاورزی شامل بخار آب، CO2, CH4, NO2, O3, و سهم آنها.هدف: آشنا شدن دانشجویان با گازهای گلخانهای و آلایندهها، بحث اثرات آنها بر محیط زیست.
جلسه ششم:
اثر گاز کربنیک و تغییر غلظت آن بر فتوسنتز گیاهان C3, C4, CAM ، اثرا ضد تعرقی آن. تشعشع و اشعه ماوراء بنفش.هدف: آشنا شدن دانشجویان با اثر CO2و افزایش غلظت آن در شرایط تغییر اقلیم برگیاهان با سیستمهای مختلف فتوسنتزی.
جلسه هفتم:
اوزون در لایههای پایین اتمسفر، اثر توام آن با CO2 برگیاهان، اثر دما بر آن.هدف: آشنا شدن دانشجویان با اثر اوزون بر گیاهان، وضع فعلی، بحث در مورد اثر افزایش غلظت آن بر تولید محصولات زراعی.
جلسه هشتتم:
تنش خشکی و عکسالعمل به 3 ، کارایی مصرف آب و O3، اشعه UV و .O3 هدف: آشنا شدن دانشجویان با اثر توام O3 و UV در شرایط خشکی.
جلسه نهم:
پاسخ گیاهان به تغییرات منابع آب با توجه به شرایط اقلیم. هدف: آشنا شدن دانشجویان با چرخه هیدرولوژی و خاک، بحث در خصوص واکنش گیاهان مختلف به آن.
جلسه دهم: مدیریت کشاورزی جایگزین، کشاورزی زیستی. هدف: آشنا شدن دانشجویان با شناخت سیستم های کشاورزی و بحث در مورد مزایا و محدودیت های آنها
جلسه یازدهم: اثرات متقابل بالقوه تغییر اقلیم بر تولید و امنیت غذایی، تاثیر بر عملکرد گیاهان. هدف: آشنا شدن و بحث در کلاس در مورد سازگاری گیاهان به محیط در اثر تغییر اقلیم، اثر تغییر اقلیم در شرایط بدون سازگاری
جلسه دوازدهم:عملکرد گیاهان با سازگاری، رشد اقتصادی، تغییرات عملکرد گیاهان بدون تعدیلات رشد اقتصادی، اثر تغییر اقلیم بر عملکرد گیاهان با وجود تعدیلات اقتصادی. هدف: آشنا شدن و بحث در کلاس عملکرد گیاهان با سازگاری برنامه ریزی شده با تغییر اقلیم، تعدیل شرایط اقتصادی و تغییر اقلیم با وجود آن
جلسه سیزدهم:
پهنه بندی اقلیمی محصولات کشاورزی، تاریخچه و ضرورت، شاخص های اقلیمی بر گیاهان.هدف: آشنا شدن دانشجویان با تاریخچه پهنه بندی اقلیمی و بحث در مورد ضرورت آن.
جلسه چهاردهم:
پهنه بندی گندم، گندم دیم، چغندر قند، کلزا و...هدف: آشنا شدن دانشجویان و بحث درمورد پهنه بندی اقلیمی نمونه های گیاهان مهم زراعی.
جلسه پانزدهم:
کشاورزی و چالش های زیست محیطی در ایران، کشاورزی جایگزین. هدف: بحث درمورد نهاده های شیمیایی، انرژی بکار رفته در نهاده ها، مصرف انرژی در روش های کشاورزی.
جلسه شانزدهم:
ارائه سمینار توسط دانشجویان . سئوال و جواب در خصوص آن. هدف: بالا یردن توان و قدرت بحث علمی در دانشجویان در خصوص مطالبی مانند: نزولات آسمانی از گذشته تا کنون و علل تغییر؟ تاثیر در گیاهان زراعی و باغی . روند تغییرات مساحت جنگلها، مراتع و بیابانها درجهان، کشور و استان ها. تغییر اقلیم و اکوسیستم های آبی. آلودگی هوا ؟ تغییرات از گذشته تا کنون ؟ علل و راهکارها؟ روند تغییر , O3, CO2 یا بدون تغییر آن؟ اثر آن در گیاهان زراعی و باغی.