در وبینار تخصصی نحوه مشارکت در طرح های فناورانه پالایشگاه زیستی نیشکر مطرح شد:

در وبینار تخصصی نحوه مشارکت در طرح های فناورانه پالایشگاه زیستی نیشکر مطرح شد:


در وبینار تخصصی نحوه مشارکت در طرح های فناورانه پالایشگاه زیستی نیشکر مطرح شد:

 
در وبینار تخصصی نحوه مشارکت در طرح های فناورانه پالایشگاه زیستی نیشکر مطرح شد:
بکارگیری دانش و توان محققان برای افزایش بهره وری صنعت نیشکر
وبینار تخصصی نحوه مشارکت در طرح های فناورانه پالایشگاه زیستی نیشکر با هدف تبیین و معرفی طرح های فناورانه در زمینه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در صنعت نیشکر از سوی انجمن مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران، دانشگاه شهید چمران اهواز و با همکاری موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و با سخنرانی اساتید دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه نیشکر، در این وبینار که چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه با سخنرانی دکتر ذکی دیزجی، رئیس هیات مدیره انجمن و عضو هیات علمی گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شهید چمران اهواز و دکتر طاهرخانی مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر برگزار شد، مباحثی در رابطه با تحقق نفوذ فناوری در صنعت نیشکر و طرح های فناورانه مرتبط با مهندسی بیوسیستم و مکانیزاسیون ارائه شد.
بهینه سازی تولید خوراک دام و طیور و آبزیان، بهینه سازی کود زیستی، بهینه سازی، تولید و مصرف انرژی زیستی، طراحی و مدیریت ماشین آلات اختصاصی نیشکر با رویکرد برداشت سبز و مدیریت ضایعات و تولید محصولات جانبی از عناوین مطرح شده در این وبینار بود. 
در این وبینار، مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر با اشاره به ایجاد پالایشگاه زیستی با محوریت شرکت توسعه نیشکر در خوزستان گفت: در مهرماه سال گذشته، تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،  ستاد توسعه زیست فناوری و شرکت توسعه نیشکر به امضا رسید.
دکتر کوروش طاهرخانی افزود: این تفاهم نامه در راستای توسعه پایدار صنعت نیشکر با هدف تکمیل زنجیره صنایع جانبی و ایجاد ارزش افزوده منعقد شد و بر اساس آن، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی آمادگی خود را برای بکارگیری دانش و توان محققان خود برای افزایش بهره وری صنعت نیشکر اعلام کردند.
وی افزود: استفاده از پسماندها و پساب های نیشکر به روش پالایش زیستی و ایجاد ارزش افزوده از جمله اهداف پالایشگاه زیستی در خوزستان است. 
مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: توسعه نیشکر دروازه ورود مکانیزاسیون است و از دانش نوین و ابزارهای جدید در این عرصه برخوردار است. 
طاهرخانی با اشاره به عملیات مکانیزه نیشکر تاکید کرد: پیچیده ترین و متنوع ترین ماشین ها و ادوات کشاورزی در صنعت نیشکر به کارگیری شده و تنها عملیات کشت نیشکر به صورت غیرمکانیزه انجام می شود.
وی با تبیین و معرفی طرح های فناورانه در زمینه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در صنعت نیشکر عنوان کرد: از جمله مسائل و دغدغه های شرکت توسعه نیشکر مکانیزاسیون کشاورزی است که انجمن مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران می تواند در این مورد مشکل گشا باشد.
مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر با اشاره به برداشت سبز نیشکر تصریح کرد:  این شرکت گام به گام و بر اساس تعهدات موجود، در راستای برداشت سبز گام برداشته و در زمینه پوشال، بسته بندی و انتقال و نگهداری آن نیز اقداماتی انجام شده است. 
طاهرخانی با اشاره به چالش های برداشت سبز افزود: گذر از برداشت سوخته به سبز چالش های متعددی به دنبال دارد که انجمن مکانیزاسیون ایران می تواند در طرح ها و پژوهش های مختلف این دغدغه ها را برطرف نماید.
وی از افزایش ضایعات نیشکر، افزایش چشمگیر خاشاک، محدودیت در دروگرها، موتور دستگاه، ایمنی، سیستم هیدرولیک، الواتور، سیستم غلطک های تغذیه و چاپر، جمع آوری بقایای نیشکر، جمع آوری و انتقال از مزرعه، هزینه های برداشت و... به عنوان دغدغه ها و چالش های برداشت سبز یاد کرد که نیاز به بررسی و مطالعات جامع بر اساس شرایط موجود دارد.
مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر تاکید کرد: افزایش راندمان و کاهش هزینه عملیات ماشینی، مرکب نمودن ادوات کشاورزی، کاهش شدت خاک ورزی، هوشمند کردن سمپاشی، کشاورزی حفاظتی و ...  از جمله اهداف و دغدغه های موسسه تحقیقات در بخش مکانیزاسیون است که امیدواریم با همفکری و همراهی اساتید دانشگاهی در راستای تولید گامی رو به جلو برداریم. 
در پایان این وبینار، اساتید و متخصصین دیدگاه های خود را در رابطه با طرح های فناورانه در زمینه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در صنعت نیشکر اعلام و سوالات و نظرات خود را مطرح کردند.